Επιστροφή στην ιστορία

Πουρές πατάτας κλασικός

breze lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό μικρές στρόγγυλες πατάτες
  • 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή λευκό τυρί τρίμμα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μικρές πατάτες ιδανικές για βράσιμο και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Βράζουν 15 λεπτά της ώρας, να μαλακώσουν. Τις λιώνουμε σε ρεντέ ή με το ειδικό εργαλείο πρέσα για πουρέ, και αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι, λευκό πιπέρι, ένα κομμάτι βούτυρο και 1 φλυτζάνι γάλα. Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, περίπου μισό φλυτζάνι του τσαγιού ή την ίδια ποσότητα τυρί φέτα. Προσοχή στο αλάτι γιατί πρέπει να υπολογίσουμε και το τυρί που προσθέτουμε. Να πάρει μια δυο βράσεις. Ανακατώνουμε συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τον πουρέ, εκτός από την ιδέα του φούρνου μικροκυμάτων, προτιμώτερο να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ακόμη ή λίγο γάλα και να ζεστάνουμε το φαγητό.

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτοσπιτάκι
Μοσχαράκι μπρεζέ