Επιστροφή στην ιστορία

Μπρουσκέτες καρότου και χούμους

brousketes lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα, πλυμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5-6 μικρές κόκκινες πικάντικες πιπερίτσες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους caraway
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Νιφάδες αλατιού (αν όχι, απλό αλάτι)
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • Ψωμί του τοστ ή μικρά ψωμάκια κομμένα στα δύο.
  • Λίγο βούτυρο για άλειμμα
  • Σαλάτα χούμους (τη συνταγή θα την βρείτε σε παλιότερο κείμενο αυτού του μπλογκ  αν ψάξετε στην κατηγορία: Σαλάτες)

Ξέρετε βέβαια πως το χούμους με μερικές ελιές μπορεί να αντικαταστήσει υγιεινά το τυρί! Αυτές οι μπρουσκέτες δεν είναι μόνον για χορτοφάγους…σε κάνουν να ξεχνάς το κρέας με την αρωματική γεύση τους. Η συνταγή είναι μια ιδέα που πήρα από το περιοδικό Healthy, Μάρτιος 2012.

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε το μίγμα καρότου: Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε λίγα λεπτά το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, τους σπόρους caraway, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε τρία μακρόστενα μπαστουνάκια την καθεμιά. Αλείφουμε τη μια πλευρά με βούτυρο και την ψήνουμε (μόνον από τη μια πλευρά) για 2- 3 λεπτά στο γκριλ.
  3. Βάζουμε κατά μήκος λίγο χούμους, μίγμα καρότου που έχει κρυώσει και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Αν θέλουμε σερβίρουμε μαζί και ελιές σε ένα μπολ με λάδι που έχουμε αρωματίσει με κλαδάκια δενδρολίβανου. Χορταστικό και πολύ νόστιμο!

Ιδέες: Αν θέλουμε τρώμε ζεστές τις μπρουσκέτες ή φτιάχνουμε σάντουιτς με τα υλικά και τα παίρνουμε μαζί μας στην…εκδρομή!

Γλυκό Σαλάμι ή Σοκολατένιος Κορμός
Μπιφτέκια Λαχανικών