Επιστροφή στην ιστορία

Μάφινς με κολοκύθι και γκράνα παντάνο

corgette muffins01 lenafusion

Θα χρειαστούμε

  • 1 κολοκύθι τριμμένο ή 2-3 μικρά (zucchini) – 75 γρ. περίπου
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 100 γρ.  γκράνα παντάνο ή πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 120 ml γάλα

Xρειαζόμαστε ένα ταψί με θήκες για μάφινς ή και μικρές φόρμες για κεκάκια που όμως δεν πρέπει να τις παραγεμίσετε με υλικό. Τα μάφινς έχουν ένα μυστικό: ανακατώνετε τα υλικά πολύ λίγο με ένα πιρούνι ίσα να γίνουν ένα μίγμα.

Εκτός από το τυρί που αναφέρει ο τίτλος γίνονται τέλεια με πεκορίνο Αμφιλοχίας!

Για 12 ατομικά κεκάκια.

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε το κολοκύθι (αν είναι μικρά πράσινα, αυτά με τους ανθούς δηλαδή, θα βάλετε 2-3) γύρω στα 75 γρ. Το βάζουμε στο τρυπητό και ζουλάμε με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά υγρά. Αφήνουμε να στραγγίσει κι  άλλο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο ελαφρά, 50 γρ. από το τυρί και το γάλα. Με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνουμε τις θήκες στο ταψί για μάφινς, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα σιγά στο κέντρο. Από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο grana padano ή το πεκορίνο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και μπορείτε όταν κρυώσουν να τα καταψύξετε.
(Visited 184 time, 1 visit today)
Φάβα με ξινομυζήθρα και ντοματούλες
Τάρτα με κρέμα και αλμυρή καραμέλα