Επιστροφή στην ιστορία

Λινγκουίνι με γαρίδες

prawn linguini lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

  • 1/2 πακέτο λινγκουίνι
  • 600 γρ. φρέσκες γαρίδες
  • ¾ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι τριμμένο μαραθόσπορο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • φυλλαράκια μαϊντανού

Η παρακάτω συνταγή είναι ένα ελαφρύ γεύμα που σερβίρεται μαζί με τα γλυκά ψωμάκια – sweet tennis rolls.

Διαδικασία

  1.  Σωτάρουμε το σκορδάκι, το μαραθόσπορο και ρίχνουμε τις γαρίδες να πάρουν ένα ροζέ χρώμα. Τις γυρίζουμε μια φορά.
  2. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και λευκό πιπέρι και λίγο νεράκι, μόλις να σκεπάζονται και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά. Πριν το σβήσιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε πάνω σε λινγκουίνι που σωτάραμε με ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο.Συνοδεύουμε με ξηρό ανθότυρο Κρήτης τριμμένο, εκτός αν νηστεύουμε. Έτσι ή αλλιώς πρόκειται για τέλεια νοστιμιά!
Γλυκά Ψωμάκια Σλοβακίας
Γλυκά Ψωμάκια Γουιάνας – Sweet Tennis Rolls