Επιστροφή στην ιστορία

Κουνουπίδι-ρύζι

Θα χρειαστούμε

Υλικά
  • Ένα μικρό κουνουπίδι
  • 50 γρ. βούτυρο ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι.
Θα χρειαστούμε
  • μπλέντερ, γουώκ ή αντικολλητικό τηγάνι

Διαδικασία

Υπολογίζουμε μια κούπα από αυτό το ρύζι για κάθε άτομο.

Πλένουμε λουλουδάκια από το κουνουπίδι και τα βάζουμε στο μπλέντερ σταδιακά για να γίνουν σαν ρύζι για περίπου 1 λεπτό κάθε φορά. Να μην λιώσουν. Σε ένα γουώκ κατά προτίμηση ή σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα κομματάκι βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το κουνουπίδι τρίμμα. Γυρνάμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά τα σπυριά του κουνουπιδιού για 3 περίπου λεπτά στο γουώκ ή μέχρι να ροδίσουν κάποια κομματάκια λίγο. Εν τω μεταξύ αλατίζουμε.  Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από γαλακτοκομικά, χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Όμως εγώ δεν αντέχω τον πειρασμό γιατί με το βούτυρο γίνεται πολύ νόστιμο.

Σερβίρουμε μια κούπα από το πρωτότυπο ρύζι  και στο πλάι βάζουμε δυο κλαδάκια δεντρολίβανο με τους κεφτέδες σχάρας και τα ψημένα λαχανικά. Ένα ευχάριστο πιάτο και μια σκέτη νοστιμιά.

Άλειμμα Καραμέλας
Κεφτεδάκια σχάρας