Επιστροφή στην ιστορία

Κεκάκια με κουβερτούρα γάλακτος

Θα χρειαστούμε

Υλικά για την επικάλυψη
  • Ζαχαρόπαστα πράσινη ανοιχτή, green meadow
  • Λευκή κρέμα με ζαχαρούχο γάλα
  • Λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα
Για τη λευκή κρέμα με ζαχαρούχο γάλα:
  • 80 γρ. κρέμα σαντιγί
  • 50 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα τυριού
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού χυμός λεμονιού
Για τη ζύμη
  • 2 ½ κούπες//375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 90 γρ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο σε κομματάκια
  • 1 κούπα //220 γρ. Ζάχαρη caster sugar –ή κρυσταλλική που θα την τρίψετε στο μπλέντερ
  • 1 ¼ κούπες//310 ml Ξινόγαλα- buttermilk
  • 1 αυγό βιολογικό
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομματάκια

 

Γίνονται 15 κομμάτια

Για την επικάλυψη

Ζυμώνετε μια ποσότητα ζαχαρόπαστας για λίγο να γίνει μια μπάλα. Την απλώνετε με ένα μικρό πλάστη σε πάχος ½ εκ. Κόβετε με κουπ πατ με δαντελωτό τελείωμα, διαμέτρου 7 εκ. και ανοίγετε ακόμη λίγο με τον πλάστη, μια φορά προς τα επάνω και μια φορά ακόμη, γυρίζοντας τη ζαχαρόπαστα 45 μοίρες προς τα δεξιά σας. Απλώνετε 1 κουταλάκι γεμάτο από την λευκή κρέμα με ζαχαρούχο γάλα, προσέχοντας να δημιουργείται ένας μικρός θόλος για να αποκτήσουν τα κεκάκια σας μια στρογγυλεμένη κορυφή. Αφήνετε με προσοχή τη στρογγυλεμένη ροδέλα ζαχαρόπαστας και πολύ απαλά τη σταθεροποιείτε, χωρίς να πιέζετε προς τα κάτω. Μπήγετε ένα λουλουδάκι στο κέντρο. Αυτό θα το φτιάξετε μια μέρα πριν για να σκληρύνει και να μπορείτε να το διακοσμήσετε εύκολα.

Λευκή κρέμα με ζαχαρούχο γάλα

Λιώνουμε το τυρί με το πιρούνι, το αναμιγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε στο μίξερ 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Το χρησιμοποιούμε για γαρνιτούρα σε κέικ στη διπλάσια ποσότητα, όπως βλέπετε σε κομμάτι από την τούρτα γενεθλίων μου. bca07   Η Ζύμη

Έχω αποκτήσει μια σειρά από κούπες που στο πλάι τους έχουν σημαδεμένα την ποσότητα που χωρούν σε κούπες και γραμμάρια. Και βρίσκω διασκεδαστικό, τελευταία να τα χρησιμοποιώ. Τα γεμίζω με το κάθε υλικό και φραπ! Περνάω γρήγορα ένα μαχαίρι με τη λεία πλευρά του στην επιφάνεια. Αν δεν έχετε βέβαια αυτές τις κούπες-μετρητής, χρησιμοποιήστε γεμάτα φλυτζάνια τσαγιού.

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το τρίβετε με τα χέρια σας, ωσότου γίνει σαν άμμος χοντρή.
  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί και αναμιγνύετε ελαφρά, ώσπου απλώς να ανακατωθούν τα υλικά.
  3. Στο τέλος προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και γυρίζετε δυο τρεις φορές με το πιρούνι τη ζύμη για να πάνε παντού.
  4. Στο ταψάκι με θήκες για μάφινς βάζετε τις ειδικές χάρτινες θήκες και ρίχνετε στην καθεμιά από μια κουταλιά της σούπας, γεμάτη, μίγματος. Το αφήνετε όπως είναι, χωρίς να το στρώσετε με το πιρούνι.
  5. Ψήστε αμέσως στους 200⁰ C για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια, σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα κεκάκια είναι συνταγή από παλιό περιοδικό του the Australian Woman’s weekly magazine. Αν χρησιμοποιήσετε την κρέμα στην επικάλυψη θα τα διατηρήσετε στο ψυγείο.

Μπάρφι με αμύγδαλα και κάσιους
Τούρτα Σοκολάτα