Επιστροφή στην ιστορία

Κέικ με κουρκουμά

Θα χρειαστούμε

Υλικά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πολύ γεμάτη κούπα ψιλή ζάχαρη – θα τρίψετε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ ή caster sugar
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ
  • 1 μεγάλη κουταλιά κουρκουμά- turmeric
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας σουσάμι για πασπάλισμα

Διαδικασία

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι μαζί. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το γάλα, το turmeric, τη βανίλια, ανακατώνετε με την κουτάλα και χτυπάτε 1,5 λεπτά στο μίξερ, στη μεσαία σκάλα.

Αλείφετε με πινέλο το ταχίνι στο ταψάκι σας στον πάτο και γύρω στα πλάγια. Ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 30-35 περίπου λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ.

Το κέικ το πρωτοείδα πριν κάποια χρόνια στην εκπομπή Chefonair, είναι λιβανέζικης καταγωγής και λέγεται sfouf και το φτιάχνω συχνά με τον δικό μου τρόπο. Είναι εύγευστο και έχει μια πολύ λεπτή ευχάριστη μυρωδιά. Αν το φτιάξετε με γάλα αμυγδάλου γίνεται νηστήσιμο.

kourkoumas2

Μικρογεμιστά στον φούρνο
Κέικ με αμύγδαλο