Επιστροφή στην ιστορία

Γεμιστά μπισκότα με κρέμα κάσταρντ πάουντερ

custard creams pile lenafusion.gr

Θα χρειαστούμε

Για το Μπισκότο

  • 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 50 γρ. caster ζάχαρη – ή λευκή ζάχαρη τριμμένη στο μπλέντερ
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάσταρντ πάουντερ – υπάρχει έτοιμη συσκευασία στο σουπερμάρκετ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη Γέμιση

  • 100 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορεί να δουλευτεί
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη, συν λίγη ακόμη
  • 2 κουτάλια της σούπας κάσταρντ πάουντερ
  • 2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής – μπορεί να παραλειφθεί

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη, αρχικά με το κουτάλι και ύστερα με τα χέρια μας, όχι για πολλή ώρα.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Με το χοντρό πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο χονδρό, ½ εκατοστού. Ξεκινάμε το ρολάρισμα σιγά σιγά γιατί δε θέλουμε να μας κοπεί η ζύμη που είναι κάπως σκληρή από το ψυγείο. Όμως σχεδόν αμέσως θα γίνει εύπλαστη όσο χρειάζεται.
Κόβουμε τα μπισκοτάκια με στρόγγυλο κουπ πατ, 4 εκατοστών διάμετρο. Διακοσμούμε τα μισά μπισκότα με μπαστουνάκια και μικρά μπαλάκια ζύμης για να μοιάζουν με τα αληθινά custard cream μπισκότα!
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα ή ρηχό ταψί όπου έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό λαδόχαρτο ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 8-10 λεπτά. Από κάτω από τη λαμαρίνα σας τοποθετείστε ένα δεύτερο ταψί ώστε να έχουν ομοιόμορφο χρώμα στο ψήσιμο και να μη ροδίσουν από κάτω.
Όταν κρυώσουν τελείως, βάζουμε μια ποσότητα μικρή στο μέγεθος καρυδιού στο κέντρο ενός μπισκότου και καλύπτουμε με το μπισκότο που έχει τη διακόσμηση από επάνω. Στριφογυρίζουμε ελαφρά να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η κρέμα. Τα διατηρούμε σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένα.
Πώς δουλεύουμε την κρέμα

Σε ένα μικρό πήλινο ή γυάλινο μπωλ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη με την κάσταρντ πάουντερ σκόνη και με το κουτάλι γυρίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση και δουλεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε και τις σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Χρησιμοποιώ πάντα την εγγλέζικη custard powder επειδή έτσι πρωτοέφτιαξα αυτά τα μπισκότα. Αλλά δοκίμασα και την κάσταρντ πάουντερ ελληνικής γνωστής μάρκας με την οποία γίνονται εξίσου υπέροχα.
Μαρεγκάκια με σοκολάτα κάστανο
Κουλουράκια γεμιστά – Eccles cakes