Γλυκό ψωμί με σταφίδες και χαρουπόμελο

Εκτέλεση Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας για ψωμί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 176˚C. Στο βραστό νερό ρίχνουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και όταν τις χρησιμοποιούμε πετάμε το νερό. Αναμιγνύουμε το αλεύρι δυο ειδών, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε μέσα στο ξυνόγαλα τη σόδα. Μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε και το χαρουπόμελο. Στην αγορά υπάρχει αυτό το ξυνόγαλα, παλιά το έβρισκα από τη ΜΕΒΓΑΛ σε χάρτινες συσκευασίες ακριβώς με την ονομασία ξυνόγαλα-buttermilk. Τώρα δεν υπάρχει στη γειτονιά μου και χρησιμοποιώ αυτό που λέει...

Διαβάστε περισσότερα...

Κέικ με μήλα και χουρμάδες

Αυτό το κέικ το ξεσήκωσα από την αγαπημένη μου σειρά The Great British Bake off και είναι το κέικ της Kate από την τελευταία σειρά, season 8. Με εντυπωσίασε το ότι οι κριτές φάνηκαν να αρέσουν τη γεύση του και μια που είναι ο καιρός των μήλων και των ζεστών γεύσεων και αυτό το κέικ έχει κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ θέλησα να το δοκιμάσω. Θα ήθελα να γίνουν τα μηλαράκια μου πιο καραμελωμένα αλλά η golden caster sugar που χρησιμοποιώ δεν πήρε καθόλου βαθύ καραμελέ χρώμα. Γι’ αυτό την άλλη φορά που θα το κάνω θα βάλω κανονική ζάχαρη και όχι...

Διαβάστε περισσότερα...

Χυμός με μήλο, καρότο, τζίντζερ

Αυτός είναι ένας τέλειος χυμός, φρέσκος, πολύ δροσιστικός με μια ελαφριά σπιρτάδα που του χαρίζει το τζίντζερ και φτιάχνεται  σε αποχυμωτή πολύ γρήγορα. Συνοδεύει το πρωινό μας αλλά και πίνεται ευχάριστα μόνος του με λίγα παγάκια.

Διαβάστε περισσότερα...

Παστιτσάκια με σμέουρα και μαρμελάδα

Διαδικασία Κοσκινίζουμε τρεις φορές το αλεύρι μαζί με τη σκόνη κάστερ πάουντερ και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του 2 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σαν αφράτη κρέμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα αλευριού. Ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά και σε τρεις δόσεις τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει στο μίξερ μαρέγκα, αφράτη και καθόλου σφιχτή. Βάζουμε σε χάρτινες θήκες που έχουμε τοποθετήσει στο ειδικό ταψάκι για κάπκεικς από ένα γεμάτο κουταλάκι μίγμα, ως 1/3 της θήκης, το...

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρά κεκάκια με αμύγδαλο, πορτοκάλι και βανίλια

Διαδικασία για το κέικ   Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚ C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά με το πιρούνι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το αμύγδαλο σκόνη και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε να αναμιχθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμη με τον αυγοδάρτη. Όχι πολύ, ίσα να αναμιχθούν τα υλικά καλά. Αδειάζουμε το ρευστό μίγμα σε μικρές φόρμες για κέικ (χρησιμοποίησα 6 μικρές και 1 μεγαλύτερη) μέχρι ένα δάχτυλο κάτω από το χείλος γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Χτυπάμε μια δυο φορές τη φόρμα...

Διαβάστε περισσότερα...