Οι κεφτέδες του Φώτη

(περισσότερα…)

Βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου

Από την Έφη

Μια από τις μεγαλύτερες μου αδυναμίες είναι τα παιδιά της παιδικής μου φίλης, με την οποία μεγαλώσαμε παρέα, σχεδόν στο ίδιο σπίτι…Οι αναμνήσεις μας από τα παιδικά μας χρόνια είναι πολύχρωμες, μοσχομυρωδάτες και γλυκές σαν βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου.

Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά μου όταν χτυπήσε τις προάλλες το τηλέφωνο και μου ζήτησε να κάνω baby sitting … Φυσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως θα τα κάνω τις μικρές μου αδυναμίες, να χαρούν το κάθε λεπτό της επίσκεψης τους στο σπίτι μου. Πέρα από το παιχνίδι , την ζωγραφική και την ταινία που θα δούμε παρέα, βασική απόλαυση του ανθρώπου είναι το φαγητό και ειδικά των παιδιών τα γλυκά.

Με αυτά και με εκείνα και χωρίς να περιαυτολογώ επέλεξα να φτιάξω ένα γλυκό εύκολο, πολύχρωμο και όσο γίνεται υγιεινό. Τα  βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου μου φάνηκαν πολύ ωραία ιδέα…

(Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν πρόκειται για τη γνήσια συνταγή, ούτε την εμπνεύστηκα μόνη μου. Έκανα έρευνα σε διάφορα site στο ίντερνετ, πάντρεψα δυο συνταγές, αφαίρεσα – πρόσθεσα κάτι και κάπως έτσι έγινε δική μου…)

(περισσότερα…)