Καλημέρα σας…

… ξεκινώ το δικό μου blog με ελαφριά διστακτικότητα αλλά με τρομερή διάθεση για γευστικά παιχνιδίσματα που θέλω εδώ και καιρό να τα μοιραστώ με άλλους  στο διαδίκτυο. Γιατί αυτή η εκρηκτική μορφή επικοινωνίας από καιρό με ιντριγκάρει να την ακολουθώ και νομίζω πως ταιριάζει και στη μαγειρική πάρα πολύ. Σε εικονική πραγματικότητα μπορείς γρήγορα και εύκολα να προσφέρεις ένα γεύμα σε καλούς φίλους, που εσύ βρίσκεις τόσο ωραίο. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ!

Εγώ βέβαια θα μαγειρεύω πάντα σε μια κουζίνα και θα βρίσκω χίλιες δικαιολογίες για να προσκαλώ κόσμο για να δοκιμάσει τις δημιουργίες μου. Και έτσι θα επικοινωνούμε και θα γεμίζουμε χαρά μέσα από την καλή παρέα.

Δημιουργία και επικοινωνία, λοιπόν. Μαγικές για μένα λέξεις.

Πάντα μέσα μου κρύβω τη φωνούλα της κόρης μου που με έβλεπε να μαγειρεύω, να δοκιμάζω καινούριες ιδέες και συνδυασμούς, να διαβάζω βιβλία, να κόβω και να αντιγράφω συνταγές. Και μια στιγμή να μου λέει: «α, κατάλαβα, μαμά, εσύ δημιουργείς τώρα, αυτό είναι για σένα το φαγητό, η δική σου δημιουργία! Και ΄γω θέλω να σε βλέπω… γιατί είσαι χαρούμενη, όταν μαγειρεύεις».

Κάπου εδώ βρίσκεται και ο σκοπός για τον οποίο αρχίζω αυτό το μπλογκ. Πριν από μια συνεύρεση για φαγητό κάνω πάντα ένα πλάνο από την αρχή μέχρι το τέλος για το τι θα έχει το τραπέζι μου που θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στους συγκεκριμένους καλεσμένους μου. Σκέφτομαι αρκετά το στυλ τους και τους χαρακτήρες τους και προσπαθώ να μαντέψω ποια θα ήταν τα τέλεια γι’ αυτούς πιάτα που θα σερβίρω, τα γλυκά και τα φαγητά που θα μαγειρέψω.

Το μπλογκ σκέφτομαι να έχει ολοκληρωμένα γεύματα ή γευστικές ιδέες  για συγκεκριμένες περιπτώσεις μέσα από ανώδυνες αφηγήσεις με κομμάτια της ζωής μου που όμως, μπορεί να ταιριάξουν στον καθένα. Δηλαδή, μικρές ιστορίες καθημερινής ζεστασιάς!

Και συνήθως θα είναι fusion συνδυασμοί που θα προέρχονται κυρίως από την ελληνική και την αγγλική κουζίνα,  γιατί και το φαγητό έχει μέσα εικόνες και μνήμες από τη ζωή μας. Και εγώ κουβαλάω μέσα μου αρκετές στιγμές ευτυχισμένες από διάφορα μέρη κυρίως από κει που έχω ζήσει κάποια χρόνια εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο και στην Αγγλία. Και φυσικά έχω πάντα τη διάθεση να συνεχίσω να μαζεύω τέτοιες στιγμές και να τις συνδυάζω με διαφορετικές συνταγές.

Καλή όρεξη, λοιπόν και καλώς ορίσατε στο τραπέζι μας!

 

 

 

(Visited 54 time, 1 visit today)