Μια μέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα

Σήμερα είναι η μέρα της πάστα φλώρας για μένα! Γιατί δεν ξέρω αλλά είναι ίσως ένα γλυκό που μπορείς να μεταφέρεις άνετα μαζί σου σε ένα πικνίκ, σε μια εκδρομή. Και αυτό το τριήμερο ενδείκνυται απόλυτα για μια εξόρμηση στην εξοχή ή σε κάποιο καρναβάλι σε άλλη πόλη. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί θέλω πάντα τέτοια μέρα να φτιάχνω πάστα φλώρα και μάλιστα σε παραλλαγές. Αυτή θα είναι η ν. 3 συνταγή πάστα φλώρα που ανεβάζω γιατί η πρώτη ήταν εμπνευσμένη από τον χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και θα την ξαναδιαβάσετε εδώ.   Σε νηστίσιμη παραλλαγή θα τη βρείτε εδώ. Επίσης είναι...

Διαβάστε περισσότερα...

Μια συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο χιονάκι πάλι και πολύ κρύο! Όλες οι ωραίες ιδέες για διασκέδαση και χαλάρωση που με κρατάνε φρέσκια και active όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, πήγαν στον βρόντο. Ούτε βολτούλες, ούτε αγορές μόνον από σπίτι σε σπίτι ή σε κάποια ζεστή και ανοιχτόκαρδη γωνιά ζαχαροπλαστείου που ξέρω πού θα επέλεγα για αυτά τα κρύα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Και δε μιλάμε για το Rose Bakery του Παρισιού ή το Salon de Thé Angelina ή τη σοκολατερί  Fauchon που παρεμπιπτόντως αν θα ταξίδευα εκεί, θα αφιέρωνα δυο μέρες μόνον στην επίσκεψή τους, έτσι για απλή διασκέδαση.  Είναι αλήθεια...

Διαβάστε περισσότερα...

All time tea time

Η συνήθεια να πίνεις ένα φλιτζάνι τσάι όλη τη μέρα, οποιαδήποτε ώρα δεν είναι ελληνική. Δεν ξέρω για αλλού όμως στην Αγγλία ακόμη και να μην έχεις πάει καθόλου, αρκεί να παρακολουθήσεις μια ταινία στο σινεμά ή στην τηλεόραση και νιώθεις πως όπως θα πίναμε ένα ποτήρι νερό, οι Άγγλοι μάλλον έτσι sip all time every time το τσάι τους. Που έχει τόσες γεύσεις και προελεύσεις ώστε σίγουρα βρίσκεις κάποιο που σου ταιριάζει στη γεύση ή στην ώρα που το πίνεις. Και βέβαια το τσάι πάντα σερβίρεται από την τσαγιέρα του, ποτέ κατευθείαν από τον βραστήρα στο φλιτζάνι. Όπως επίσης...

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα κέικ για γιορτή

  Αυτές οι σκέψεις και η παρουσίαση του γλυκού έπρεπε να γίνουν μια εβδομάδα νωρίτερα. Ουπς!!! Έτσι θα το ονομάσω αυτό το κέικ με μήλα και χουρμάδες που έγινε τεράστιο, εντυπωσιακό, έχει μια απίθανη συγγένεια με το αγαπημένο sticky toffee pudding της μικρής μου κόρης, αλλά θέλει επειγόντως παρέα για να φαγωθεί. Γι’ αυτό το απόγευμα που θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της αδελφής μου θα το κουβαλήσω μαζί μου για να το κεράσει μαζί με την τούρτα και τα άλλα καλούδια της. Άλλη μια μέρα του περίφημου Όχι (28 Οκτωβρίου) ξημέρωσε και άλλη μια γλυκιά γιορτή, η πρώτη του χειμώνα...

Διαβάστε περισσότερα...

Τα παστιτσάκια της μαμάς

Αυτή είναι μια παλιά συνταγή που βρήκα εδώ και κάποια χρόνια στο τετράδιο της μαμάς μου. Ας πούμε πως την έχω ανανεώσει, την κάνω με πολλές παραλλαγές και σήμερα πρόσθεσα μέσα σε κάθε παστιτσάκι λίγη μαρμελάδα και ένα φρούτο του δάσους, ένα κατακόκκινο σμέουρο, για μια μικρή έκπληξη. Είναι πεντανόστιμα και το ιδανικό πρωινό μαζί με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό.

Διαβάστε περισσότερα...