Μικρογεμιστά στον φούρνο
Σήμερα, ναι, ξαναγράφω τη συνταγή μου μετά από τόσο καιρό και μετά από αρκετούς μήνες που όχι ότι δεν έφτιαχνα τα φαγητά και τα γλυκά μου και δεν δοκίμαζα καινούριες ιδέες, έλεος ποιος θα το πίστευε! Αλλά είχα μπει σε μια εκούσια αποχή από το μπλογκ μου, το έβλεπα, το ξανάβλεπα… μέχρι να έχω ξανά αυτήν την ανάλαφρη διάθεση που έρχεται απαλά και απρόσμενα σαν να θέλεις να σιγομουρμουρίσεις ένα τραγούδι ή να κατρακυλάς σε πράσινα χορτάρια ή να μυρίζεις λεμονιές και χιώτικα γιασεμιά και τότε μόνον μπορείς και επικοινωνείς. Με το φαγητό, με τους ανθρώπους, με τον εαυτό σου.
Και ιδού στη φωτογραφία με τι ασχολιόμουν. Αντί βέβαια να πανηγυρίζω τον γάμο της κόρης μου με ένα υπέροχο love cake, που το έφτιαξα και αυτό, ανάμεσα στις δαντέλες, τα κουφέτα, τις μαρέγκες και τα κορδελάκια που γέμιζαν το σπίτι μου τους τελευταίους δυο μήνες, αποφάσισα να κάνω τα μικρογεμιστά. It’s always fun!
Αυτό το φαγητό είναι θα λέγαμε παραδοσιακό, καλοκαιρινό, αγαπημένο. Αλλά μερικές φορές μπαίνουμε εμείς οι νοικοκυρές στον πειρασμό να «γεμίσουμε» λαχανικά τεράστια για να χορτάσουν οι αγαπημένοι μας. Όχι, δεν θα το ξανακάνω αυτό. Βρήκα πως τα μικροσκοπικά γεμιστά είναι πιο διασκεδαστικά και ωραία στο πιάτο και χρειάζονται απλώς τρία τέσσερα παραπάνω plus την υπομονή μας για να πιστέψουμε πως θα χορτάσουν όλοι αλλά και είναι σίγουρα τα πιο τρυφερά και φρέσκα.
- Uncategorized
- 12 Αυγούστου 2016
ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗ…
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
- Το γλυκό της 25ης Μαρτίου Κάθε φορά, δυο μέρες πριν τη γιορτή, ανοίγω το τετράδιο…
- Γλυκά πλεξουδάκια με κάρδαμο και κανέλα Πόσο μου αρέσουν οι πλούσιοι φούρνοι, δε λέγεται! Εκεί που…
- Τα παστιτσάκια της μαμάς Για σήμερα πρόσθεσα μέσα σε κάθε παστιτσάκι λίγη μαρμελάδα και…